Блог за живота, самопознание, духовно развитие, житейско вдъхновение и личностно развитие, мисли и мъдрости

четвъртък, 5 февруари 2015 г.

Животът е ценен, не го пропилявайте!




Животът е ценен, не го пропилявайте!
Животът не е чак толкова кратък, колкото винаги сме твърдяли, че е. Въпросът не е в продължителността му, а в начина, по който оползотворяваме цялото това време. Всички ние правим големи грешки, които осъзнаваме, чак когато вече не могат да се поправят. Трябва да се вслушваме в другите и да уважаваме техния опит, с който ни показват какви грешки да НЕ правим.

1. Страхът, че пропускаш нещо


Ако постоянно се чувствате под напрежение, защото усещате, че пропускате нещо, което се случва някъде другаде, не сте само вие. Всички сме така понякога. Ако си мислите, че можете да вършите десетки неща едновременно, да пътувате по света, винаги да сте свързани с хората и новините, да работите денонощно, без да спите, да имате хубав личен живот, знайте, че това е невъзможно. Винаги ще пропускате нещо. Затова оставете тази мисъл и се насладете на всичко, което имате точно сега.

2. Да избягваш болката и поражението

За да не разваляш надеждата си за винаги хубав край, сляпо да се самоубеждаващ, че всичко ще бъде наред. Така човек бяга от реалността. Преди да се развием, трябва да приемем лошите новини и да научим важните уроци. Болката от поражението е важна за израстването.

3. Да се държиш упорито за това, което вече го няма

Някои хора прекарват по-голямата част от живота си, връщайки се назад към минали спомени. Това им пречи да усещат курса на настоящето. Губят времето си, защото съзнанието им е на друго място и в друго време.

4. Да си повтаряш история, в която си победен

Ако продължаваме да си повтаряме дадена история в ума си, често накрая започваме да й вярваме и някак съзнанието ни я прегръща – независимо дали тя ни дава повече сили или не. Затова въпросът е: Вашата история дава ли ви сили? Не поставяйте грешките си в ума си. Тяхната тежест може да съсипе настоящия ви потенциал.

5. Да се опитваш да се впишеш, като бъдеш някой друг

Най-трудната битка, в която се борим, е да бъдем себе си в даден момент.

6. Картината в главата ни, която показва как трябва да бъде

7. Да се оценяваш по-ниско, защото не се справяш перфектно

Да бъдеш твърде строг със себе си. Не го правете. И без това има достатъчно хора, готови да го строят за вас. По-скоро може да си кажете: „Ще направя най-доброто, което мога, с това, което имам в момента. И това е всичко, което ще очаквам от всеки, включително от мен самия.”

8. Да чакаш и след това да чакаш още

Животът е твърде кратък за оправдания. Няма значение колко безсмислено се чувстваш в момента заради отлагане в миналото. Важното е да стартираш днес, като направиш смела стъпка напред. И да следваш сърцето си.

Източник: highviewart.com



0 коментара:

Публикуване на коментар

 

20-те най-вредни и тежки мисли, и навици, които можем без съжаление да изхвърлим от главата и живота си.

1. Страх от неизвестното - пътят е там, където стъпвате. 2. Навикът да сравнявате и мислите , че другите са по-щастливи, успешни и кат...

Популярни статии

Връзка с нас

Име

Имейл *

Съобщение *

Статии архив

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Предоставено от Blogger.
Copyright © Правилата на живота | Powered by Blogger
Design by Saeed Salam | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com