Блог за живота, самопознание, духовно развитие, житейско вдъхновение и личностно развитие, мисли и мъдрости

неделя, 22 февруари 2015 г.

Рискът да се върнем при старо гадже?




Рискът да се върнем при старо гадже?

Съгласни сме, че много любовни връзки имат потенциал да завършват с "и заживели щастливо”. За сметка на това обаче, гаранции за разбито сърце не съществуват. И макар след раздялата с погрешен мъж да вярваме, че сме станали по-мъдри, разумни и независими, това не винаги се оказва толкова вярно. Защото дори и свободата, за която мнозина бленуват, може да се окаже най-големият враг, когато останем сами.
Прочети…



„Ако животът ти поднесе лимон, направи си лимонада!" - Дейл Карнеги




„Ако животът ти поднесе лимон, направи си лимонада!" Дейл Карнеги
Дейл Карнеги
Авторът на прочутата фраза: „Ако животът ти поднесе лимон, направи си лимонада!" Дейл Карнеги, един от най-известните публицисти, психолози и лектори, ни е завещал безценно богатство от мъдрост и житейско вдъхновение, пише gnezdoto.net. Той винаги е живял и творил, воден от максимата, че в света няма лоши хора. Има просто неприятни обстоятелства, с които трябва да се борим, но без да съсипваме живота си и настроението на околните.
Прочети…



Цитати на Зигмунд Фройд за правилата на нещатата от живота




Цитати на Зигмунд Фройд за правилата на нещтата от живота
Зигмунд Фройд
Теориите на бащата на психоанализата Зигмунд Фройд не спират да вълнуват хората и до днес. Неговите прозрения за човешката природа са били новаторски за времето си, но са оказали огромно влияние не само на психологията, а и на много други научни сфери. Две са откритията, които са обезсмъртили Фройд – това, че е разгадал тайната на човешкия сън и пръв е намерил универсалния ключ към човешкото подсъзнание.
Прочети…



сряда, 18 февруари 2015 г.

24 истини за живота, които са ни необходими веднага




24 истини за живота, които са ни необходими веднага
24 истини за живота, които са ни необходими веднага
„Век живей - век учи!” – справедлива мъдрост, с която малцина рискуват да спорят. Знанията, изброени в списъка, който ще прочетете след малко обаче са от онези, които си струва да открием и приемем колкото се може по-отрано, пише Мениджър NEWS. Вижте, дали не сте пропуснали нещо?
Прочети…



четвъртък, 5 февруари 2015 г.

Животът е ценен, не го пропилявайте!




Животът е ценен, не го пропилявайте!
Животът не е чак толкова кратък, колкото винаги сме твърдяли, че е. Въпросът не е в продължителността му, а в начина, по който оползотворяваме цялото това време. Всички ние правим големи грешки, които осъзнаваме, чак когато вече не могат да се поправят. Трябва да се вслушваме в другите и да уважаваме техния опит, с който ни показват какви грешки да НЕ правим.

1. Страхът, че пропускаш нещо
Прочети…



Пропускаме живота си, заради новите технологии




Пропускаме живота си, заради новите технологии
Доброто старо време
Новите технологии, новото време, новите разбирания. Никой не може да се бори с тях, а и не е нужно твърдоглаво да сме се хванали за пишещите машини и да отричаме всичко ново, което навлиза в живота ни. Има обаче граници, които се прекрачват до степен, в която вече вредят.
Днес децата се раждат с таблети и смартфони в ръцете. Израстват с идеята за един виртуален свят, с който се запознават преди да са видели света на игрите навън. И как да предпочетат да излязат пред блока, когато в ръцете си държат десетки игри, наподобяващи онези навън.
Прочети…



Правилата на живота според Желязната лейди




90% от нашите тревоги са свързани с нещо, което никога няма да се случи

Правилата на живота според Желязната лейди
Маргарет Тачър
Маргарет Тачър е родена в не много богато семейство. Баща ѝ е бил собственик на две бакалии, майка ѝ – шивачка. Тя е първата жена министър-председател на Обединеното кралство. Заема тази позиция от 1979 до 1990 г. Тя е лидер на Консервативната партия от 1975 г. до края на мандата си. Още преди да дойде на власт, тя е наричана Желязната лейди отначало от съветската пропаганда — прозвище, останало до днес. Носител е на титлата „Орден на жартиера".

Прочети…



Никога не се отказвайте от целта, която следвате




Никога не се отказвайте от целта, която следвате

Имало едно време един куп малки жабки. Те били подредени на принципа на работещата конкуренция до един доста висок насип от камъни, който образувал нещо като хълм. Идеята била да се организира състезание между тях.

Малките жабки трябвало да стигнат до най-високата точка на купчината. Наоколо имало огромна тълпа зяпачи, които дошли, за да наблюдават надпреварата. Почти всеки от публиката имал свой фаворит.
Прочети…



Виж думите, които правят живота по-добър




Виж думите, които правят живота по-добър

23 изречения, които имат силата да направят живота ти по-лек, ако повярваш в тях и започнеш да спазваш съветите!

Избягвай отрицателните източници, мисли и хора.

Вярвай в себе си.

Помисли за нещата от всички гледни точки.

Не се отказвай!
Прочети…



Най-силната, най-секси, най-коварна зодия




Най-силната, най-секси, най-коварна зодия
Най-силната, най-секси, най-коварна зодия
Попаднахме на една много интересна класация. В кое нещо всяка една зодия е НАЙ. Предупреждаваме, обаче! Един от от трофеите съвсем не са за положително качество. И си е голям риск да го дадеш така смело именно на тази зодия... :)

НАЙ-СИЛНАТА ЗОДИЯ

Може и да се изненадате, но това е зодия Риби. Да, тези романтици с нежни души всъщност са и най-силните характери, събрали много мъдрост под воала на емоцията. Защото, каквото и да става, те може да се огъват, но никога не се чупят!
Прочети…



 

20-те най-вредни и тежки мисли, и навици, които можем без съжаление да изхвърлим от главата и живота си.

1. Страх от неизвестното - пътят е там, където стъпвате. 2. Навикът да сравнявате и мислите , че другите са по-щастливи, успешни и кат...

Популярни статии

Връзка с нас

Име

Имейл *

Съобщение *

Статии архив

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Предоставено от Blogger.
Copyright © Правилата на живота | Powered by Blogger
Design by Saeed Salam | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com