Блог за живота, самопознание, духовно развитие, житейско вдъхновение и личностно развитие, мисли и мъдрости

неделя, 22 февруари 2015 г.

Рискът да се върнем при старо гадже?




Рискът да се върнем при старо гадже?

Съгласни сме, че много любовни връзки имат потенциал да завършват с "и заживели щастливо”. За сметка на това обаче, гаранции за разбито сърце не съществуват. И макар след раздялата с погрешен мъж да вярваме, че сме станали по-мъдри, разумни и независими, това не винаги се оказва толкова вярно. Защото дори и свободата, за която мнозина бленуват, може да се окаже най-големият враг, когато останем сами.


Сигурно ви се е случвало да мислите, че сте направили огромна грешка, когато сте се разделили с някой мъж; че всъщност го обичате, въпреки сълзите, които е предизвиквал; че искате отново да усетите прегръдката му, въпреки че не помните кога за последно ви е прегърнал…

Вярвате или не, всяка жена има по един такъв мъж, за когото постоянно си задава въпроса "Ами, ако…?”. Точно затова днес ще ви представим няколко причини, които да ви припомнят защо е по-добре да кажете завинаги "сбогом” на онова лошо момче, което не напуска мислите ви.

Той ще ви нарани отново, а болката не си струва

Честно казано, да искате да се върнете при човек, който ви е наранил, си е чист мазохизъм. Все едно, ако изгорите ръката си на печката, след това отново да я сложите върху котлона. Много жени си мислят, че именно в тази саможертва се крие истинската любов. Уви, не. Когато някой ден срещнете правилния човек, ще си дадете сметка, че любов и болка са взаимоизключващи се понятия.

Той няма време за вас, а вие му давате цялото време на света

Нека не забравяме, че една истинска връзка се основава на взаимност. Колкото и да се опитвате да компенсирате загубените мигове, "една птичка пролет не прави”.

Винаги се събуждате с мисълта за него, но не и до него

Мислите за него всеки ден. Не можете да си отворите очите, без да си спомните прекараното време с него - неговия допир, неговите думи. Не спирате да разсъждавате защо не сте в обятията му в момента. Тези сутрини, прекарани в копнееж за него, са тъжни напомняния, че никога повече няма да бъдете негова.

Той не се извинява, но вие го правите вместо него

Въпреки че вашият човек никога не ви се е извинил, когато е "забравил” да се обади, закъснял е и т.н., вие го правите вместо него. Колкото повече го оправдавате, че е бил зает, уморен или му е паднала батерията на телефона, толкова повече вредите на себе си.

Сравнявате всеки следващ с него, но той не мисли вече за вас

Той е на всяка среща, на която ходите, и във всяко легло, в което лягате. Искате той да е мъжът, с когото сте в момента.

Искате точно него, защото не може да го имате. Единственият ви шанс да намерите щастие е да се освободите завинаги от него.



0 коментара:

Публикуване на коментар

 

20-те най-вредни и тежки мисли, и навици, които можем без съжаление да изхвърлим от главата и живота си.

1. Страх от неизвестното - пътят е там, където стъпвате. 2. Навикът да сравнявате и мислите , че другите са по-щастливи, успешни и кат...

Популярни статии

Връзка с нас

Име

Имейл *

Съобщение *

Статии архив

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Предоставено от Blogger.
Copyright © Правилата на живота | Powered by Blogger
Design by Saeed Salam | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com